Vufind

Vufind er en ressurs portal for biblioteker, laget og utviklet av biblioteker, for biblioteker.

Målet til VuFind er å få brukene til å søke og bla seg igjennom alt av bibliotekets innhold ved å erstatte din vanlige Opac ved å inkludere:

.Kataloginnhold.

.Digitale bibliotekelementer

.Institusjonelle arkiv.

.Institusjonell Bibliografi.

.Bibliotekets samlinger og ressurser.

 

Hvorfor velge VuFind?

VuFind er fullstendig modulbasert, slik at man kan bruke bare det grunnleggende systemet, eller så kan man bruke alle komponentene. Siden det er åpen kildekodebasert, så kan du endre eller legge til moduler slik at den passer deg og dine behov. Et bredt spekter av konfigurerbare alternativer tillater omfattende tilpasning, uten å endre noen kode. VuFind drives av solcelleteknologi. Apache Solr er en åpen kildekode-søkemotor, og tilbyr fantastisk ytelse og skalerbarhet for å tillate VuFind å svare for søk innen millisekunder . Den har evnen til å bli delt videre hvis du trenger å spre belastningen av katalogen over mange servere eller i ett server farm-miljø. VuFind er  gratis gjennom en GPL åpen kildekode-lisens. Dette betyr at du kan bruke programvaren gratis. Du kan endre programvaren og dele dine suksesser med fellesskapet!

Ta en titt på våre VuFind Installasjoner´s Wiki-side for å se hvordan en rekke organisasjoner har tatt nytte av VuFind´s fleksibilitet. Hvis du allerede bruker VuFind, kan du gjerne redigere siden og dele dine prestasjoner.

Brukeromtaler:

«dette er helt konge! som dere unge ville ha sagt det!»  -Peter Ivanick, Universitetet i Drexel

  • Jeg simpelthen bare elsker dette, test disse funksjonene som du finner i katalogen. Den sparer deg for masse papir, jeg trenger ikke å lette etter notatblokka mi, for å si det sånn! Jeg ikke trenger å lure på om jeg overført telefonnummeret. Jeg har alt jeg trenger på mobiltelefonen min!» Student, Universitetet i Villanova

Vufinds egenskaper:  Søk med fasetterte resultater

Søkesystemet tillater brukeren å søke fra den grunnleggende søkeboksen og deretter kunne innskrenke resultatene ved å klikke på ulike versjoner  av resultatene.

Søkeresultat-siden er i stand til å vise levende status av et søk gjennom bruk av AJAX, ved å spørre katalogen i løpet av et øyeblikk. Og siden det er gjort gjennom AJAX , også etter at resultatene har blitt lastet inn, så vil siden ikke bremse ned for en eller annen grunn.

«Mer av dette Ressurs forslag» Når du ser på en post, vil brukeren bli tilbudt forslag til ressurser som er lik den aktuelle ressursen. Du kan spare dine ressurser til Organiserte Lister:

Brukeren har muligheten til å lagre ressurser fra både søkeresultat siden og fra visningen av siden til sine egne tilpassede lister. Listene kan hentes inn når som helst, og vil alltid være der for brukeren. Dette bidrar til å eliminere behovet for desktopbasert sitat programvare som har en tendens til å være vanskelig for den enkelte bruker. Dette gjør det enklere for alle brukere av systemet. Brukeren har muligheten til å bla i katalogen,slik at de kan utforske hva biblioteket har, i stedet for bare å kunne se et svært smalt spekter av resultater.

Forfatterbiografier lar brukeren lære mer om forfatteren med kontekstuell informasjon, og se alle de bøkene som de har skrevet i biblioteket. Vedvarende webadresser lar brukeren bokmerke sine forespørsler eller poster for å gi permanent tilgang til en side de en gang var på.

VuFind representerer et unikt system tilrettelagt av og for brukerne, utviklet av studenter ved Villanova universitetet som selv hadde behov de trengte å dekke. VuFind ble da resultatet av at de laget noe de hadde bruk for. Et unikt system som gjør hverdagen enklere når man vil finne fram til det man har behov for å søke etter!