Velkommen til Evergreens prosjektside!

Evergreen er en svært skalerbar programvare for biblioteksarbeidere, som hjelper til med å finne biblioteksmateriale, og som hjelper bibliotekene med  å administrere, katalogisere, og sirkulere de materialene som trengs, uansett hvor store eller komplekse biblioteksarkivene er. Evergreen er en åpen kildekode, lisensiert under GNU GPL versjon 2 eller senere. Evergreen-prosjektet utvikler en ILS (et biblioteksystem)  som går under en åpen kildekode som brukes av ca 1800 biblioteker rundt om i verden. Programvaren, også kalt Evergreen, blir brukt av bibliotekene til å gi sine offentlige kataloger et grensesnitt, samt å håndtere digitale lagringsoperasjoner som for eksempel sirkulasjon (kasser og innsjekkinger), kjøp av biblioteksmateriale, og spesielt i tilfelle av Evergreen også behandling av grupper som deler ressurser med biblioteker.

 

Hva er Evergreen-prosjektet?

Evergreen-prosjektet ble initiert av Georgia Public Library System i 2006 for å tjene deres behov for en skalerbar deling av katalogene, som nå har mer enn 275 offentlige biblioteker i sitt system fra delstaten Georgia. Etter at Evergreen ble lansert, har det blitt tatt i bruk av en rekke bibliotek konsortier i USA og Canada, i tillegg til ulike personlige biblioteker, og nå har Evergreen begynt å bli tatt i bruk av biblioteker også utenfor Nord-Amerika.

Evergreens utvikling rundt omkring i verden er fortsatt økende, med elleve acerca aktive bidrags-givere og omtrent 80 personer som har medvirket med ulike deler (per april 2016). Imidlertid er Evergreen-samfunnet preget av en høy grad av deltakelse fra WHO bibliotekarer som bruker programvaren og bidrar med dokumentasjon, feilrapporter, og organisatorisk energi. Sånn sett er Evergreen både for brukerene og utviklerene!

På grunn av innholdet av ILSs, har Evergreen en interessant blanding av funksjonalitet. For eksempel:

Evergreen er en metadata søkemotor

Evergreen er en transaksjonprosessor

Evergreen er bare en webapplikasjon

Evergreen er basert på en robust, skalerbar, meldings passerings rammeverk – OpenSRF

 

Bruke Evergreen

Hva er det som er så spesielt med Evergreen da? Man kan for eksempel starte med vanlige spørsmål og bruke Evergreen sitt veikart, for å så bla gjennom offentlige demonstrasjoner av Evergreen sin katalog på nettet. Du kan bruke direkte-implementeringer av Evergreen i bibliotekene for  både store og små, men også offentlige og akademiske implementeringer.

Utforsk Evergreen sine utvikler versjoner av katalogen. Disse viser alle de nyeste og beste funksjonene vi jobber med for tiden. Merk deg at siden at nettstedet er under utvikling så kan det til tider være litt ustabilt, det virke eksperimentelt,  og til tider ha manglende data, osv.

Du kan laste ned og installere de ansattes, klientenes, serverens, eller WMWare bilder av serveren. Å engasjere seg med Evergreen er lett gjennom sosiale medier, som for eksempel facebook.  Der du lett kan nå oss og si hei  til oss på vår side!

Du kan abonnere på  Evergreen sine e-postlister og introdusere deg selv for alle  som er «om bord på Evergreen skuta»! Eller hvis du er sjenert, kan du sende en e-post til noen få  av de frivillige ved feedback@evergreen-ils.org.

Det er også mulig å få fatt på oss i gjennom våre Internet Relay Chat (IRC) kanaler som du finner på #Evergreen via Freenode sitt IRC-nettverk.

Merk deg at det meste , men ikke all aktivitet foregår bade på dagen og kvelden, og du kan også kommentere våre innlegg på Facebook, der du kan komme med spørsmål, og vi vil  gjøre vårt beste for å svare deg så fort som mulig! Vi håper at nå som du vet litt mer om Evergreen og hva vi har å tilby deg, at du vil ta det i bruk allerede i dag, vi venter på deg, og vi gleder oss!